+31 6 43583314 info@vmk-designs.com

Toilet-badkamer transformatie

juni 2014

VMK heeft een tweede badkamer in dit appartement opgeleverd. De maisonnette woning heeft 3 slaapkamers waarvan de master op de boven verdieping ligt. De originele badkamer is gelegen op de onderste verdieping en ligt dus “onhandig” ver van de master. VMK zag kans om een apart toilet op de boven verdieping te transformeren tot badkamer zodat de ouders in het gezin ook een eigen badkamer kregen naast hun slaapkamer.  Wat een luxe is het om 2 badkamers te hebben in een 1-gezins-apartement. De ruimte had echter twee problemen waardoor de transformatie niet heel makkelijk was:

1. In eerste instantie leek te weinig ruimte aanwezig voor een comfortable doucheruimte niet wetende dat achter het origineel fonteintje extra vloeroppervlak was. Mede daardoor én door het kiezen voor een  compact inbouw reservoir voor de nieuwe wandcloset was ruimte gecreëerd voor een ruime 100x100cm douchecabine.

2. Tevens ontbrak er aanvoer van warmwater. Het originele fonteintje had alleen koudwateraanvoer. De nieuwe badkamer zat gelukkig niet ver van de meterkast vandaan en dus het was niet zo moeilijk om van de bron een nieuwe warmwaterleiding door te voeren naar de badkamer.