+31 6 43583314 info@vmk-designs.com

Ontwerp renovatie, Eindhoven

juli 2021

Deze villa in Eindhoven wordt in 2 fasen gerenoveerd. Fase 1 is een paar jaar geleden afgerond en fase 2 staat gepland in 2022. Fase 2 betreft alle 5 de slaapkamers, een nieuwe uitbouw op de begane grond die dienst doet als logeerkamer, een nieuwe exterieur en de entreehal. VMK Designs heeft een totaalontwerp gemaakt. Alle inrichtingselementen zijn in de ontwerpfase daadwerkelijk in de winkel verkrijgbaar. Wij vertellen onze klanten wat ze waar kunnen vinden, voor hoeveel en voor welk doel. Dit bespaart ze een hoop tijd en moeite om de kamers in te vullen.

360 graden panorama

In de app hieronder kunt u het hele project (alle kamers) 360 graden bekijken. (klik/ scroll en beweeg met uw muis)

Het Exterieur

Ik heb een voorstel gedaan om het exterieur te moderniseren. De houten ballustrade hebben we vervangen door een glazen ballustrade. De voordeur hebben we verhoogd tot de huidige standaard en daar bovenop een extra raam aangebracht. De muren worden gewit. Er komt één grote enkele garagedeur en de nieuwe accentkleur wordt red cedar hout.

De Entree

In de entreehal is de oude garderobekast weggehaald en vervangen met een op maat gemaakte inbouwkast onder de trap. De trap wordt opgefrist en op de grens van de BG en de eerste verdieping hangt een lange plantenbak met veel groen erin.

De Hoofdslaapkamer met inloopkast

Dit zijn twee met elkaar verbonden kamers, maar slechts één is toegankelijk vanuit de gang. De kamer aan de achterkant is in de huidige situatie een opslagruimte/ logeerkamer. De voorste kamer is de huidige slaapkamer van de oudste zoon. Die slaapkamer wordt omgetoverd tot een inloopkast: een functionele maar comfortabele kamer waar je ook ‘s avonds nog wat op je laptop kunt werken als dat nodig is (dat was een speciaal verzoek van de klant). De achterkamer wordt omgebouwd tot de eigenlijke slaapkamer met een nieuw (groter) dakkapel. Door de schuine dakdelen hebben deze ruimtes een interessante beperking waar we mee moesten werken.  In plaats van de ruimte te wijzigen (uitgezonderd van de dakkapel) hebben we gekozen om maatmeubels te ontwerpen.

Meisjeskamer (4jr)

Deze kamer is ontworpen voor de 4 jarige dochter. De kamer is verdeeld door een gordijn. Achter het gordijn bevindt zich de 3-in-1: knutselhoek/ podium of schuilplaats. Op de bank kan mama of papa de kleine meid een boek voorlezen of vanaf deze zetel kun je zien hoe de prinses een toneelstukje opvoert.

Jongenskamer (6jr)

Veel opbergruimte voor deze 6-jarige jongen die veel energie heeft… met auto’s speelt… een beetje chaotisch is en van de kleur groen houdt. De kamer heeft een maatkast ingebouwd in de knieschot. Tevens is er ruimte gemaakt voor een lees/speelhoek links van de kast en een studeer/werkhoek aan de andere kant.

Jongenskamer (10jr)

De ouders en de oudste zoon van 10 ruilen van kamer. De voormalige hoofdslaapkamer omgebouwd tot een jongenskamer. De jongen houdt van de kleur turquoise en leest graag. En hij is een grote fan van Ajax. De kamer is onder andere voorzien van een op maat ontworpen doelbed, Ajax muursticker en betonlook behang.

De logeerkamer (aanbouw)

Op de begane grond komt een aanbouw t.b.v. een nieuwe logeerkamer/multifunctionele kamer met en-suite badkamer. Als er geen gasten zijn kan de kamer gebruikt worden om te gamen of mogelijk als fitnessruimte. De kamer is daarom flexibel ingericht: de bankjes kunnen elk afzonderlijk uitgeklapt worden tot (eenpersoons)bed en de bijzettafels kunnen als nachtkastjes worden gebruikt.