+31 6 43583314 info@vmk-designs.com

(3D) CAD Service

Ontwerpen met behulp van de computer, oftewel Computer Aided Design, is onze tweede natuur. We zijn van oorsprong Industrieel Ontwerpers en zijn gewend de computer zeer intensief te gebruiken bij vormgeving, simulaties en documentatie. We gebruiken de computer om producten en interieuren in 2D of 3D technisch vast te leggen, maar ook (ouderwets) handschetsen van ideeën doen we met een digitale pen op een eindeloze canvas. (3D) CAD is zo breed inzetbaar en heeft ons daarom op uiteenlopende projecten gebracht. We gebruiken het als ontwerptool voor onze eigen creaties, maar kunnen het uiteraard ook als dienst doen voor andermans projecten. Daarbij denken we met u mee tijdens het ontwerpproces en stellen we kritische vragen. 

Productontwerp

Heeft u een productidee? Laat het tot leven komen en door ons uitwerken. Rekening houdend met de marktstrategie, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, materiaal- en fabricagekeuze, logistiek en transport, etc. etc. kunnen we het product samen met u verder uitontwikkelen. Ten slotte kunnen we het technisch uittekenen voor u om het te laten fabriceren. Wij denken met u mee.

CAD-CAM (Computer Aided Manufacturing)

Laat uw ideeen door ons omzetten in een bruikbaar CAD-model. Hierbij gaat het niet om een illustratie of animatie van het idee, maar ligt de nadruk om op de juiste manier de geometrie vast te leggen van het product in de vorm van een 3D model. Dit model wilt u namelijk wellicht laten 3D-printen, CNC frezen, gieten, lasersnijden, etc. Wij optimaliseren het model zo dat hij direct uitgelezen kan worden door computer gestuurde machines. Of het nou om rapid prototyping gaat of het uiteindelijke product, we kunnen het model voorbereiden om uitgelezen te worden. Voor gietwerk zorgen we er ook voor dat het model voldoende lossend is en zo nodig verwerken we de gietkanaaltjes en/of stempels erbij in. Bijvoorbeeld bij sieraden wordt dit veelvuldig gedaan.

Een 3D Visualisatie van uw interieur

Wordt het zoals u zich had voorgesteld? Is alles goed zichtbaar? Is er voldoende ruimte? Passen alle kleuren en materialen bij elkaar? Het is zo voor de hand liggend om uw interieur te laten visualisaeren.

Het 3D model in Virtual Reality bekijken

Wanneer alles eenmaal in 3D is getekend waarom dan niet gelijk het model in VR bekijken? De stap van 3D naar VR is heel klein.

Een nieuw concept visualiseren

Heeft u een conceptidee. Maak het realistisch(er) en presenteer uw voorstel aan de hand van een 3D visualisatie aan uw opdrachtgever. Tegelijkertijd denken we met u mee waardoor uw concept nog beter wordt.

E-Learning toepassingen

Dit is een animatie van een vertikale baring. De inwendige draaiingen zijn bij dit soort theorieën zeer inzichtelijk te maken met een 3D animatie. Vervolgens leent zo’n animatie zich goed voor om in een E-learning platform voor de verloskunde te verwerken. Middels inzichtelijke 3D modellen en animaties zijn theorieën veel makkelijker te begijpen.

Illustraties

Wij houden nog altijd van tekenen uit de losse hand. Voor een illustratie is een 3D model heel goed te combineren met een 2D schets. Het uiteindelijke doel is om iets duidelijk weer te geven.

Videospel van een interieur

Een 3D visualisatie van een interieur is inzichtelijk. Maar als je de kans hebt om er ook vrij doorheen te lopen, is dat nog veel inzichtelijker. Vooral in ruimtes waar objecten goed zichtbaar moeten zijn zoals in de retail is het handig om de ruimte vanuit allerlei hoeken te kunnen bekijken. Dit kan heel goed met een videospel.

Een winkelinterieur technisch uitgewerkt

We zijn handig met CAD, maar we tekenen uiteraard niet alleen voor het tekenen. We doen óók het voorbereidende werk in de vorm van tekeningtemplates, vooraf ingestelde print- en papierinstellingen, handige tools en bibliotheken.  Daardoor kunnen vervolgprojecten of soortgelijke projecten snel met dezelfde hulpmiddelen worden opgestart en zijn de werkprocessen zo efficiënt mogelijk. Bovendien hebben we inhoudelijk inzicht t.a.v. interieuren (winkel, woning, horeca, etc.). Onze tekenmethodes zijn daar dus goed op ingesteld.