+31 6 43583314 info@vmk-designs.com

Huizen Flippen

Huizen flippen is een waar avontuur, vooral in de achterstandswijken in het oosten van Los Angeles. Als je erin zit, is het flink aanpoten, maar je bent wel lekker hands-on bezig iets op te bouwen en aan het eind geeft het heel veel voldoening. Elk project start met veel enthousiasme waar we de verkoopstrategieen bepalen, de renovatie inventariseren en de woning (her)ontwerpen. Daarna begint de zware verbouwing middenin het stof én het afval én de rommel. Goede aannemers kosten veel geld dus doen we ook zoveel mogelijk zelf om kosten te minderen. Sloopwerk, nieuwe wanden en inbouwkasten plaatsen, deuren en ramen installeren en verven doen we allemaal zelf. Met het juiste gereedschap kom je een heel eind. De grootste uitdaging is om een goede balans te vinden tussen kosten en baten. Design is duur en je wil ook nog marge kunnen maken aan het eind van de rit. Ergens zit een optimum, maar de realiteit is dat het resultaat nooit een design hoogstandje wordt zoals op tv. Wat wij doen is geen Home & Garden reality show.  It’s the real thing. Uiteindelijk gaat het erom dat je je huis binnen een verantwoorde tijd met winst kan verkopen en dat is tot nu toe gelukt. 10 Woningen hebben we inmiddels gerenoveerd en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het allerleukste is hoe jouw “krot” langzaam maar zeker verandert in een comfortabel afgewerkt, bijna nieuw, huis. De achterstandswijk wordt zo toch een beetje geupgrade.

Decisions… desisions

In een korte tijd moet je veel snelle beslissingen nemen om het doel te bereiken. Als het budget het niet toelaat om een hele keuken te vervangen, doen we kleinere ingrepen zoals bij deze keukens.

Layout

We veranderen de indeling van het huis als het de situatie verbeterd. In dit geval maakte een gang de toegankelijkheid  van de slaapkamers praktischer. Bovendien maakt een tweede badkamer het huis ook nog eens beter verkoopbaar.

We doen uiteraard ook het exterieur

rottende delen vervangen, termietenbestrijding, nieuwe isolatie en dakreparatie… 

Kleine verandering, groot effect

Hier is slechts één toilet toegevoegd voor gasten. Privé ruimtes blijven daardoor privé. 2 Toiletten in een (kleine) gezinswoning is zowiezo beter dan één. De nieuwe inbouwkasten nemen wel wat vierkante meters in beslag, maar bieden daarentegen wel meer opslag dan de originele kasten.

Taking on the beast…

Slopen en wederopbouw is standaard procedure