+31 6 43583314 info@vmk-designs.com

VMK Designs, Design generalist

VMK Designs is een all-round ontwerpbureau. Overal waar techniek en design beiden een raakvlak hebben kunnen we iets betekenen. Dat is heel breed, maar daar ligt onze kerncompetentie. We zijn nuchtere generalisten. We zijn zowel technisch als kunstzinnig; zowel analytisch als creatief. We maken doordachte ontwerpen die technisch uitvoerbaar zijn én die bij de huidige tijd passen. In principe kunnen we alles mooi en functioneel maken.

project: Maatkast

Deze plafondhoge opbergkast volgt precies de lijnen van deze appartementswoning. De kast is speciaal op maat ontworpen en gemaakt voor een gezin met twee kinderen die extra veel opslag nodig had.

Interieurontwerp

VMK Designs ontwerpt interieuren voor privé woningen, maar ook voor retail of horeca. We leveren maatwerk en luisteren naar de wensen van de klant. Soms is het de wens van de individuele bewoner en soms is het de algemene wens van de grote massa die bepaalt hoe het interieur eruit gaat zien. Hoe dan ook geven we speciale aandacht aan het interieur en maken hem zo aantrekkelijk en functioneel mogelijk.

project: Huisflips

In het stedelijk gebied rondom Los Angeles hebben wij een aantal huizen gerenoveerd met als doel het z.s.m. te verkopen. Met een lokale makelaar worden de verkoopstrategieën bepaald. Elke flip is een nieuw avontuur met de nodige hands-on toewijding. Naast het repareren van de essentials proberen we waar nodig de indeling van het huis te verbeteren en zorgen we ervoor dat alles er weer als nieuw uit ziet. En dit allemaal in Amerikaanse stijl.

Retail design

Tegenwoording moeten retailers zich goed onderscheiden van de online concurrenten door meer te bieden dan hun winkelassortiment. VMK Designs bedenkt oplossingen waar de klantbeleving en productpresentatie centraal staan. 

project: Simulatie klantbeleving

Voor een kleine (500m2) stadswinkel is een pc-game gemaakt waarin je de klantbeleving kan simuleren door zelf door de winkel te lopen. Daarbij kan je op je eigen gemak uiteraard gaan en staan waar je wil. Zelfs, “koude” plekken en uithoeken van de winkel kunnen worden opgezocht en geanalyseerd. Dit hulpmiddel is zeer gewaardeerd tijdens het ontwerpproces.

project: Sieraden

Ontwikkelen van kleine, organische, draagbare 3D-sculpturen vergt precisie en geduld. Ter plekke van de aansluitingen gaat het om millimeterwerk met hele kleine toleranties. Slotjes, hangers en bedels worden allemaal uitgevoerd in een bepaald thema. Gemodelleerd in CAD t.b.v. 3D printen en/ of gietwerk. Materialen: argentium (960) en goud (750)

Industrieel Productontwerp

Wanneer we producten ontwerpen, dan concentreren we ons op een breed scala aan factoren binnen een bepaalde toepassing en dat vertalen we naar producteigenschappen. Daarbij houden we rekening met onder meer de marktstrategie, de gebruiksvriendelijkheid, de duurzaamheid, materiaal- en fabricagekeuze, etc.. Onze Delftse ontwerpmethode heeft een holistische aanpak. Over het algemeen is ontwerpen een iteratief proces waarbij (onderdelen van) het productontwerp regelmatig tussentijds geëvalueerd en beoordeeld wordt. Industrieelontwerpers zijn experts in het visueel toelichten van de werking van het ontwerp. 

project: Villa herontwerp

Voor een gezin in Eindhoven is een ontwerp gemaakt voor een aantal ruimtes (waarvan 1 nieuwe aanbouw) van een bestaande villa. Het schuine dak zorgt voor een leuke uitdaging. Samen met het ontwerp wordt tegelijkertijd meubels en materialen uitgezocht die op de markt verkrijgbaar zijn. Als het niet verkrijgbaar is ontwerpen we meubels op maat. Tevens is een ontwerpvoorstel gedaan voor het exterieur. Zo ontzorgen we de klant en geven we een compleet plaatje die ze kunnen doorgeven aan de aannemer.

 

CAD diensten

Breng uw schetsontwerp of concept tot leven met een 3D visualisatie. Of bekijk uw ontwerp in VR om een realistische weergave te krijgen v.w.b. maatvoering, afstanden en verhoudingen. Deze kunnen met VR op eenvoudige wijze vroegtijdig beoordeeld worden. Soms is een videospel al voldoende om een ruimte te kunnen beoordelen. Daarnaast leveren wij technische tekeningen en maken uw product klaar om geproduceerd te worden. Ook verzorgen we digitale modellen die geschikt zijn voor 3D-printen

VMK Designs enjoys an excellent reputation in our team, among business partners and superiors – not least because of his numerous constructive suggestions for solving problems. High flexibility and very precise work are also among his strengths. He has a high digital affinity. I can unreservedly recommend VMK Designs

V. Rippl

Project Leader Visual Merchandising, Micasa

VMK is a great collaborator to work with; dedicated, very helpful at all times and meeting all deadlines. He is great. I highly recommend VMK Designs

E. Carlota Guerra

Global GD Manager Retail solutions, IKEA Group

It was a unique collaboration between a gynaecologist and an industrial designer that resulted in the book called “Obstetric Interventions”. He was more than capable of interpreting and creating the best images I had in mind. I was very impressed with his work because he has no medical background

Dr. J.P. De Leeuw

Gynaecologist, Rijnland ziekenhuis